Csortos Szabó Sándor 1962-ben született, Karcagon.

1980-ban érettségizett a Képző és Iparművészeti Szakközépiskolában, majd 1985-ben diplomázott az Iparművészeti Főiskola Belsőépítészeti Karán. 1986-tól a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, 1992-től a Magyar Újságírók Országos Szövetségének, 2015-től a Magyar Filmakadémiának tagja.

A fotográfiával a Képzőművészeti Szakközépiskolában ismerkedett meg és annak ellenére, hogy az Iparművészeti Főiskola belsőépítészeti karán tanult, a sors szeszélye újra a fotográfiához kötötte. Diplomamunkája a Szigetbecsére tervezett André Kertész Múzeum volt, majd 1991-ben ő tervezte a Kecskeméten lévő Magyar Fotográfiai Múzeum kiállítótermének installációját.

Egy évvel később már fotográfusként dolgozott, az ELITE és a Hamu és Gyémánt című magazinoknak. 

2000. januárjában járt először Dél-kelet Ázsiában. Kambodzsában készített fotóiból született első önálló kiállítása Angkor - Romváros az Őserdőben címmel.

A kiállítást 3 hét alatt több mint 12 ezer ember tekintette meg, köztük Göncz Árpád, a Magyar Köztársaság volt elnöke  és Őszentsége a XIV. Dalai Láma.

Egy évvel később, az Indiai Köztársaság Turisztikai Hivatalának meghívására Khadzsuráhóban járt. Itt készült képeit a budapesti Iparművészeti Múzeum mutatta be Khadzsuráhó - Misztikum és erotika című kiállításán. Első könyve, melyet Tóth Krisztina költővel közösen készített, 2004-ben jelent meg, Fény, viszony címmel.Ezt a könyvet, valamint két másik fotósorozatot, 2005-ben, a Los Angeles-i International Photography Awards-on, Honorable Mention elismeréssel díjazták.

A könyvet még ugyanabban az évben beválogatták a brit Nemzeti Könyvtár, a British Library (London) gyűjteményébe.

Csortos Szabó Sándor több fotója is díjat nyert nemzetközi versenyeken, számos önálló és csoportos kiállításon vett részt. 

Fotói megtekinthetők és megvásárolhatók bemutatótermünkben.


Pусский      Magyar Magyar

Kérjen Ingyenes visszahívást!

Tudja meg, hogy Önnek milyen parkettára van szüksége >>

 A  PADLÓVÁLSZTÁS TITKAI

KÉREM AZ INGYENES MAGAZINOMAT >>

Kérje a
MIRE KELL FIGYELNI KÜLTÉRI BURKOLATUNK KIVÁLASZTÁSAKOR ÉS A LERAKÁSA SORÁN
c. INGYENES tanulmányunkat, melyben lerántjuk a leplet a kültéri padlók titkairól.
A tanulmány letöltése >>


Ezt írták magazinunkról:

Sok új szemponttal bővültek az ismereteim. Ami a legjobban tetszett, hogy sokoldalúan egyfajta komplex szemlélet jött át az ismertetőkből és nem volt semmi negatív értelmű reklám íze az anyagnak.

Gratulálok: Rácz Judit

---

Mint leendő lakberendező, útmutatást kaptam a megfelelő, jó minőségű parketták kiválasztásához.

Köszönöm: Takácsné Kiss Zsuzsanna

---

Hasznos az Önöktől kapott információ, segít abban, hogy a bizonytalanság átváltozhasson célirányos kereséssé.

Üdvözlettel: Velegi Erzsébet

--- 

Nagyon jónak találtam a viaszolással és olajozással kapcsolatos részeket. A sorozatot is jónak találtam, mivel a gyakorlatban nem foglalkoztat parkettázás, ezért nem hiányoltam belőle semmit, egy kis plusz tudás elegendő volt. Most látom, hogy kültéri is van arra is fel fogok iratkozni.

Maradok tisztelettel:Kocsis István

--- 

Hasznosnak találtam a leveleiket és találtam benne igen jó tanácsokat is.

Köszönöm szépen: Gábor Éva

Az új házunkban padlófűtésünk van és mindenképpen nagyméretű padlót szerettünk volna vásárolni. Több helyen is jártunk és eltérő információt kaptunk arra nézve, hogy csak a többrétegű parkettát vagy a tömör fát is javasolják padlófűtés felé. Így kicsit tartottunk a tömör fától, de végül 15 mm vastag tömörfa tölgy svédpadlót vásároltunk a Trópusifa-Stúdióban. Nem bántuk meg. A meleget tökéletesen átengedi, a gyerekek imádnak hason fekve játszani rajta. Még a konyhát is ezzel burkolatuk, és az egész házban olajos felületkezelést kértünk rá. Nagyon szeretjük, sokkal természetesebb a felülete, könnyen tisztítható.

H-T Aurél

Nagyon hasznos, és érdekes volt a tájékoztatása. Köszönöm. Lakberendezőként sokszor kérnek tőlem tanácsot. Az ön tájékoztatása segített abban, hogy az önök színvonalas termékét ajánlani tudjam.

Varró Ibolya